Artikel afbeelding

Online video vacatures worden gemakkelijker gedeeld op social media

Niemand kan er vandaag nog omheen: communicatie is voor altijd veranderd! Of je nu zoekt naar een vakantieverblijf, een nieuwe grasmaaier of misschien zelfs een date, bijna al die zoektochten starten online.

Ook sociale media vormen een steeds belangrijkere informatiebron. Daarnaast verwerft online video steeds meer terrein in de moderne communicatie. Deze trends bieden recruters een uitgelezen kans om jobaanbiedingen nieuw leven in te blazen, en vernieuwend uit de hoek te komen.

Een vacature clip is een korte en dynamische online video waarin je potentiële kandidaten kan meenemen in jouw bedrijf of organisatie. Sollicitanten krijgen zo direct een visuele voorstelling van de werkplek, toekomstige collega's en de omgeving. Geen onrealistische verwachtingen meer, en direct de juiste kandidaat op de juiste plek.

Waarom zou je dan nog langer nieuw talent zoeken met dure advertenties, droge jobomschrijvingen en vage functievereisten die in zowat elke vacature terugkomen? Met een vacature clip kan jij opvallen in dit grijze aanbod en speel je in op de nieuwe trends. Je advertentiebudget beter besteed, zeg maar ...

Met een online video op maat wordt jouw vacaturebericht in één klap veel meer dan een jobaanbieding. Voor elke job en elk budget is er een oplossing met een creatieve en originele insteek, en met een breed gamma van toepassingen:

  • als vacaturebericht op je eigen website of blog,
  • als post op online jobplatformen,
  • als bericht via sociale media

Met een doordachte aanpak kan het gebruik van online video’s ook bijdragen tot het verruimen of opstarten van je netwerk binnen diverse sociale media kanalen.

Op June 15, 2016