Kleine zelfstandigen hebben nood aan ondersteuning

Je kan er niet omheen, zelfstandig worden brengt een hoop met zich mee. De administratieve en fiscale verplichtingen wegen zwaar, zo zwaar dat sommigen er de brui aan geven. Jammer, want jouw talent verdient een plaats!

Focus op jouw vakkennis, jouw passie

Vanwaar de beslissing om jouw passie op een zelfstandige basis aan te bieden? Jep! Jouw visie verdient de nodige aandacht! Op de eerste plaats van jezelf! Jij weet wat jouw doel is en hoe je dit zal aanpakken, ookal is dit in grove lijnen. Je weet dat je anders, misschien wel beter, je product of dienst kan aanbieden. Dit is een full-time job en verdient jouw constante focus. Hoe combineer je dit met jouw papierenwinkel, de spil van jouw bedrijf?

Vermijd frustratie, hou van je job

Dooft jouw vlam voor je job langzaam uit door alle verplichte nevenactiviteiten? Vermijd elke administratieve frustratie en roep hulp in. Dit is geen schaamte, het getuigt van expertise. Je beseft dat jouw kernactiviteit meer aandacht verdient. Laat jouw drive vooral niet afremmen door activiteiten waar je geen kaas hebt van gegeten, die je liever voor je uit schuift. Uitstel is geen afstel, het móet gebeuren. En halve werken leveren niets op, integendeel, het zorgt voor meer werk. Dit zorgt enkel voor meer frustratie. Zorg ervoor dat je met liefde over je job kan praten, dat mensen, waaronder potentiële klanten, je passie voelen.

Win (vrije) tijd

Het spreekt voor zich dat wanneer je werk uitbesteed, je tijd wint. Deze tijd besteed je dan geheel vrij, hetzij als investering in je kernactiviteit, hetzij in vrije tijd om je batterijen op te laden. Beiden heb je nodig als hardwerkende zelfstandige. De kost van de uitbesteding verdien je dubbel terug door het winnen van tijd. Je kan die verplichte taken gewoon uit je geheugen laten verdwijnen. Denk even alle nevenactiviteiten weg, wat zou jij doen met jouw verworven tijd?

Creëer ruimte om te groeien

En dan groei je, inderdaad! Je krijgt ruimte om te ademen om je creatieve ik terug aan het werk te zetten. Je denkt weer verder, out and around the box. Je positieve vibes zorgen ervoor dat je weer een stapje verder kan, dat je kan blijven opereren naast of zelfs voorop je concurrentie. En dit is een must! Een wereld in constante verandering heeft ondernemers nodig die zich daar soepel aan weten aan te passen.

Slaap op beide oren

Hoe rustgevend is het niet wanneer je weet dat je je geen zorgen hoeft te maken? Dat je externe rechterhand je tijdig de nodige informatie aanreikt. Het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Dat je jouw ideeën kan bespreken en dat je kan brainstormen over jouw toekomst en de toekomst van jouw bedrijf. Dat je ten allen tijde een overzicht hebt over de stand van jouw zaken.

Denk even verder. Vanwaar kom je, waar sta je en waar wil je naartoe? Lukken bovenstaande punten aardig in je eentje? Dan is er geen reden tot paniek! Integendeel! Dit betekent dat je iets kan betekenen voor anderen en je kennis, je aanpak kan delen. Ondervind je dat je hulp zou kunnen gebruiken? Aarzel dan niet en zoek hulp, zodat je gelukkig kan zijn met wat je doet.

Succes alvast bij elke beslissing die je neemt. Je verdient het!

Op February 16, 2017